Peruskurssi

Laitesukelluksen peruskurssi NAUI SD (Scuba Diver) / CMAS P1


Pääsyvaatimukset peruskurssille:

Uimataito 200 m yhtäjaksoisesti.

12 v. ikä ja normaali terveys. Alle 15-vuotiaat vain kurssille osallistuvan vanhempansa / huoltajansa kanssa.


Kurssin sisältö

10 oppituntia teoriaa + 12 tuntia allasharjoituksia + 5 avovesisukellusta

Allasharjoitukset Urheilupuiston uimahallilla iltaisin aina seuran omalla vuorolla, jolloin hallissa ei ole muita ja iso allas on pelkästään meidän käytössä.

Aiheina mm.: Perusvälineet, perusvälinetekniikka, sukelluslaitetekniikka, sukellusfysiikka, varustetekniikka, sukellusfysiologia, sukellustaulukot, sukellusturvallisuus, pelastaminen ja hätäensiapu. Teoriakoe, allaskoe ja avovesisuoritukset kurssin lopussa. Kurssin hyväksytysti suorittanut oppilas saa kansainvälisen CMAS/P1 tai NAUI Scuba Diver-kortin ja sukeltaa max. 15 m syvyyteen.

Peruskurssin hinta 395 EUR

Kurssimaksu sisältää teoria- ja allasopetuksen, avovesisukellukset 5 kpl, seuran jäsenyyden (ja jäsenmaksun) ko. kalenterivuodeksi, oppimateriaalin sekä sukelluslaitteet ja -liivit kurssin ajaksi.

Ainut varsinainen lisäkustannus kurssimaksun lisäksi ovat perusvälineet, siis räpylät, maski ja snorkkeli sekä avovesisukelluksiin tarvittava sukelluspuku(märkä- tai kuivapuku) sekä hansikkaat ja jalkineet, jotka pitää hankkia itse. Uusina hankittuna joitain satoja euroja ja käytettynä muutamia satoja. Kertakustannuksena ehkä tuntuva, mutta varusteet ovat kyllä sitten pitkäikäisiä vuosiksi eteenpäin oikein käytettyinä ja säännöllisesti huollettuina.